Taliban: - Prins Harry er mentalt forstyrret

Storbritannias prins Harry, som sammenlignet det å skyte opprørere i Afghanistan med videospill, «har trolig utviklet en mental forstyrrelse», sier Taliban tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er 49 land med sine mektige militære som taper kampen mot mujahideen, og nå kommer denne prinsen og sammenligner denne krigen med sine spill, PlayStation eller hva han nå kaller det, sier Taliban-talsmann Zabiullah Mujahid til AFP.

Harry, som er den tredje i den britiske arvefølgen, sier han har drept Talibanopprørere under sitt 20 uker lange periode i Afghanistan, der han har fløyet en rekke oppdrag over den urolige sørlige Helmandprovinsen i et kamphelikopter av typen Apache.

Som annenpilot hadde Harry ansvar for våpensystemene i en tomanns cockpit. Han avfyrte Hellfire luft-til-bakke-raketter, raketter og en 30 millimeters kanon.

- PlayStation og Xbox

- Det er en fryd for meg, fordi jeg er en av dem som liker å spille PlayStation og Xbox, så jeg liker å tro jeg er ganske nyttig med tomlene, sa han i intervjuer som ble offentliggjort mandag etter slutten på oppdraget i Afghanistan.

- Dette er en alvorlig krig, en historisk krig, vår motstandskamp for vårt folk, sier Mujahid til AFP på telefon fra hemmelig sted.

- Men vi tar ikke hans bemerkninger særlig alvorlig, da vi alle har sett og hørt at mange utenlandske soldater, okkupanter som kommer til Aghanistan, har utviklet en eller annen form for mentale problemer på vei ut.

Les også: Prins Harry sier han drepte Talibanopprørere

- Har drept

På spørsmål fra britiske Press Association om han hadde drept fra cockpiten svarte Harry: «Ja, og det har mange andre også».

- Ta et liv for å redde et liv, sa han med et skuldertrekk

- Hvis det er folk som forsøker å gjøre dårlige ting mot våre gutter, tar vi dem ut av spillet.

Taliban har kjempet en opprørskamp i Afghanistan i 11 år, siden de ble kastet fra makten fordi de skjulte al-Qaidaleder Osama bin Laden etter angrepene mot USA 11. september 2001.

I løpet av krigen har de stått overfor mer enn 140.000 soldater fra over 50 land, men utgjør fremdeles en alvorlig trussel mot den vestlig-støttede regjeringen til Afghanistans president Hamid Karzai. Nato-styrkene skal etter planen trekke seg ut av landet i 2014.

Personvernpolicy