Stor skredfare i Troms og Finnmark

PASS PÅ: Denne uka er skredfaren særlig stor i Troms og Finnmark. (Foto: Norske Redningshunder / NTB scanpix)
PASS PÅ: Denne uka er skredfaren særlig stor i Troms og Finnmark. (Foto: Norske Redningshunder / NTB scanpix)

Det er stor snøskredfare en rekke steder i Troms og Finnmark, advarer NVE. I Holmbukt i Tromsø kommune kjørte en mann inn i et skred tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Raset på fylkesvei 293 var 30-40 meter bredt og to meter dypt Også ved fylkesvei 87 i Tamokdalen i Balsfjord gikk et skred tirsdag. Det var om lag 100 meter bredt og opptil to meter dypt, ifølge avisa Nordlys.

Som følge av skredet og skredfare flere andre steder er de fleste av dem som bor i Tamokdalen nå veiløse. Veien ble tirsdag holdt stengt.

Ifølge skredvarslingstjenesten Varsom.no ligger skredfaren onsdag på nivå fire – det aller høyeste – flere steder i Troms og Finnmark. Dette gjelder Alta, Kåfjord, Tromsø, Balsfjord, Senja, Lyngsalpene, Tamokdalen og Bardu. Faren regnes som moderat – nivå tre – i Harstad og Narvik. Det er Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) som står for varslene.

Les også: Her drar skredet Ole 800 meter nedover fjellsiden

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for flere områder i Nord-Norge. I Øst-Finnmark, i Troms og i kyst- og fjordstrøkene i Vest-Finnmark varsles lokalt vanskelige kjøreforhold på grunn av sterk vind, snø og snøfokk.

Også Kriseinfo.no, som drives av Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, har sendt ut varsel om stor lokal snøskredfare i Troms og Finnmark.

Personvernpolicy