Video viser heltedåd på spansk t-bane

En spansk politimann hylles som en helt etter en dramatisk redningsaksjon på t-banen i Madrid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 38 år gamle betjenten, som kun ble identifisert med fornavnet Ruben, styrtet til for å hjelpe en kvinne som falt i sporet tidlig mandag ettermiddag ved stasjonen Marques Vadillo sørvest i Madrid, melder AFP.


Video fra sikkerhetskameraer viser den 52 år gamle kvinnen med en handlepose, bak den gule linjen langs sporet, med håndvesken på bakken foran seg.

Brått faller hun forover, mens hun fremdeles holder på bæreposen, og ramler ned på sporet.

Et halvt dusin medpassasjerer stimlet til omkring plattformen over henne, men ingen våget å gå ned på sporet.

Les også: - Mann forsøkt dyttet foran T-banen i Oslo

Til unnsetning

Det er da en politibetjent som ikke var i tjeneste, men befant seg på den samme plattformen, hoppet ned på sporet, løp mot kvinnen og hjalp henne opp akkurat i det et tog var på vei inn på stasjonen.

Toget stoppet i tide mens betjenten bar henne til plattformen på den andre siden. Passasjerer bidro til å løfte kvinnen i sikkerhet.

- Jeg drev og så på noen notater, jeg er i ferd med å ta et kurs for å forfremmes til fullmektig inspektør, da jeg hørte en dunkelyd og en kvinne som ropte. Da så jeg på sporet og så en kvinne som ikke beveget seg, og at toget var på vei, sier betjenten ifølge den spanske dagsavisen El Pais.

Se video: Brutalt T-baneangrep

Bevisstløs

- Da jeg løftet henne opp var hun svært tung, hun var bevisstløs og da hun kom til seg selv var hun helt omtåket. Hun sa hun følte seg svært varm, og siden husket hun ikke mer, sier han.

Kvinnen ble behandlet av ambulansepersonell, ifølge en uttalelse fra politiet. Hun kom siden til hektene på sykehuset med sterk hodepine.

- Mange takk, herr politimann, for å vise at det finnes gode og generøse mennesker som risikerer livet for å redde andre, skriver en leser på nettstedet til den konservative dagsavisen El Mundo.

- Denne historien er til stor trøst i disse tøffe og triste tidene vi lever i.

Personvernpolicy