John Pope skjøt og drepte i retten

En kanadier involvert i en rettstvist med sine naboer skjøt og drepte to mennesker i retten i Filippinene tirsdag, før han tok sitt eget liv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

John Pope (66), en tidligere journalist, ankom retten med to skjulte pistoler. Retten skulle behandle en sak mot ham for «fortred», sier politisjefen i Cebu city, Mariano Natuel, til AFP.


Pope skjøt siden den fornærmede, en lege fra Cebu, og offerets advokat, sier Natuel til journalister.

- Skytingen varte i ti minutter mens han beveget seg fra femte til første etasje, legger politisjefen til. Etter at de første skuddene falt gikk Pope videre til et annet rettslokale i bygningens tredje etasje, der han skjøt og såret en aktor, sier Natuel.

Skutt av politiet

Han gikk siden til kontorene til påtalemyndigheten i første etasje på jakt etter en annen person. Vedkommende var ikke tilstede, så han skyndet seg til gangen, der han støtte på to politibetjenter.

- Betjentene skjøt ham i hånden og låret. Da falt han og vendte våpenet mot seg selv, sier Natuel.

Pope ble senere erklært død på sykehuset med et skuddsår i tinningen, samt i venstre hånd og begge lår.

- Vi har vitner som sier han skjulte en pistol i armhulen, sier Natuel om den mistenkte, og legger til at politiet senere fant en annen pistol på den mistenkte.

«Grove trusler»

Natuel sier den sårede aktoren håndterte en annen sak mot Pope for «grove trusler» mot en annen person. Han sier Pope var stilt for retten i Cebu i minst åtte ulike saker, med bakgrunn i ulike krangler med flere av naboene, inkludert den avdøde doktoren.

- Naboer har forsøkt å få myndighetene til å deportere ham, inkludert legen som leder huseiernes forening, sier Natuel.

Han sier Pope har oppholdt seg i landet i 14 år, men politiet kjente ikke til hans hjemby i Canada eller navnene til hans tidligere arbeidsgivere.

Personvernpolicy