Døde transporteres til Alger

Tomme likkister fraktes til In Aménas. Foto: Ramzi Boudina / Reuters / NTB scanpix
Tomme likkister fraktes til In Aménas. Foto: Ramzi Boudina / Reuters / NTB scanpix

De døde som er funnet etter terrorangrepet i In Aménas, bringes til hovedstaden Alger for å identifiseres. Kripos er klare til å bistå i arbeidet, som ledes av algeriske myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ID-ekspertene fra Kripos kom fram natt til tirsdag, forteller kommunikasjonsrådgiver Kjetil Elsebutangen i Utenriksdepartementet.

– Algeriske myndigheter har kontrollen på alt arbeidet rundt ID-arbeidet og etterforskningen, og Kripos er rede til å bistå med sin kompetanse, sier han til NTB.

Norske myndigheter gjør alt for å få vite hva som har skjedd med de fem savnede Statoil-ansatte, og det så raskt som overhodet mulig. Men identifisering kan ta tid.

Når et resultat så foreligger, skal de pårørende varsles først, understreker Elsebutangen.

Etter hvert som stadig flere øyevitneskildringer kommer ut i offentligheten, vil vi få et bilde av hva som har skjedd, tror han.

– Men foreløpig kan vi ikke bekrefte noe av det som har kommet fram, for eksempel historien om de fire nordmennene som skal ha blitt sett av en rumener.

Rumenske Liviu Floria unnslapp gisseltakerne i In Aménas. Han fortalte søndag at han så fire nordmenn bli lagt i bakken og bundet.

Personvernpolicy