Obama tatt imot som rockestjerne

Barack og Michelle Obama danset foran tusenvis av tilhengere på innsettelsesballet i Washington mandag. Foto: Reuters/NTB scanpix
Barack og Michelle Obama danset foran tusenvis av tilhengere på innsettelsesballet i Washington mandag. Foto: Reuters/NTB scanpix

Barack Obama og hans kone Michelle ble nærmest mottatt som rockestjerner på ballet etter at Obama var gjeninnsatt som president for fire nye år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var flere store arrangementer i Washington mandag for å feire at Obama tar fatt på en ny presidentperiode.

På et av ballene i Washington Convention Center danset presidentparet mens Jennifer Hudson framførte låta Let's Stay Together.

Tusenvis av gjester tok bilder og jublet mens Barack og Michelle beveget seg rolig over dansegulvet.

I innsettelsestalen han holdt tidligere på dagen, understreket Obama betydningen av å hjelpe svake grupper i samfunnet. Han forsvarte homofiles rettigheter, og sa at USA må bidra til å bremse klimaendringene.

Les også: Her maner Obama til samhold

Under paraden som ble holdt i sentrum av Washington, valgte Barack og Michelle Obama å forlate sin pansrede limousin for å hilse på folk.

Presidentparet spaserte flere kvartaler mens agenter fra Secret Service forsøkte å dekke enhver tenkelig vinkel for snikskyttere og andre potensielle angripere.

Etter en stund satte paret seg inn i bilen igjen slik at paraden nedover Pennsylvania Avenue kunne fortsette med marsjerende orkestre, militære og folkedansere.

Personvernpolicy