Anleggsmaskin funnet i sjøen

Anleggsmaskinen som havnet i sjøen i Dalsfjorden i Sogn og Fjordane, ble lokalisert tirsdag ettermiddag. Føreren er fortsatt savnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Letingen etter en antatt omkommet mann ble gjenopptatt i 12-tiden tirsdag. En miniubåt ble satt inn i søket, og etter et par timer ble det gjort funn, skriver Bergens Tidende.

– Dumperen ble funnet på 230 meters dyp klokken 14.15. Det er ikke tegn til den savnede inne i dumperen. Det blir nå søkt i området rundt denne, sier Inge Værøy, operasjonsleder i Sogn og Fjordane politidistrikt.

Det var mandag kveld at anleggsmaskinen, en dumper, havnet i sjøen øst for ferjekaia ved Eikenes i Askvoll. Ulykken skjedde ved et område der det arbeides med å bygge ny tunnel i Dalsfjordsambandet.

– Kast i kast ned i fjorden

Politiet antar at føreren, en 25 år gammel mann fra Ørsta i Møre og Romsdal, er omkommet. Det ble igangsatt leting med dykkere og fjernstyrt miniubåt ned til 120 meters dyp uten resultat. Kun en lysende hodelykt ble funnet i fjorden.

– Kjøretøyet har gått kast i kast ned i fjorden, så det er vanskelig å si om man finner fører og kjøretøy på samme sted, sier operasjonsleder Wenke Hope til NRK.

Letingen ble tirsdag formiddag gjenopptatt med utstyr som gjør det mulig å søke ned mot 300 meters havdyp. Ifølge lokalavisen Firda er det 10-15 meter ned til sjøen der dumperen kjørte utfor. Lokalkjente opplyser at fjorden i det aktuelle området er opptil 250 meter dyp.

Det blir også gjort søk langs land med ambulansebåten Askvoll.

Politiet etterforsker

Den savnede 25-åringen kjørte pukk fra Eikenestunnelen da ulykken skjedde. Kolleger var tirsdag formiddag samlet på Askvoll hotell før de dro til ulykkesstedet, melder NRK.

Arbeidet i området er stanset mens politiet foretar undersøkelser. Vegvesenet bistår politiet med undersøkelser på land og ved tunnelen. Arbeidstilsynet er også koblet inn i saken.