Prins Harry sier han drepte Taliban-opprørere

Prins Harry lot seg intervjue av mediene i Camp Bastion i Afghanistan mandag. Bildet er tatt i desember. Foto: Reuters / NTB scanpix
Prins Harry lot seg intervjue av mediene i Camp Bastion i Afghanistan mandag. Bildet er tatt i desember. Foto: Reuters / NTB scanpix

Britiske prins Harry, dronning Elizabeths barnebarn og den tredje i arverekkefølgen til å bli britisk monark, sier han foretrekker livet i hæren foran livet som kongelig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 28 år gamle prinsen er snart hjemme i Storbritannia fra sitt andre opphold i Afghanistan. Der har han i 20 uker oppholdt seg i Camp Bastion-basen i den sørlige Helmand-provinsen sammen med andre NATO-soldater.

Under oppholdet har han tjenestegjort som skytter på et angrepshelikopter. På spørsmål om han hadde drept opprørere, svarer han:

– Ja, mange har gjort det. Ja, vi skyter når vi må. Tar et liv for å spare et liv. Men egentlig er vi mer avskrekkende enn noe annet.

– Hvis det er folk som prøver å gjøre dårlige ting mot våre folk, så prøver vi å ta dem ut av spillet, antar jeg, tilføyer prins Harry, som er den andre sønnen til prins Charles og prinsesse Diana.

Taliban har sagt at de vil gjøre sitt ytterste for å bortføre eller drepe prins Harry under oppholdet.

Han kommenterte den avbildede episoden fra Las Vegas sist høst der han opptrådte naken sammen med en like naken kvinne.

– Jeg skuffet antakeligvis både meg selv, familien og andre, sier han.

– Men det var trolig et klassisk eksempel på at jeg er for mye soldat og ikke nok prins, tilføyde han.

Personvernpolicy