Hells Angels-rettssaken har startet

Åtte menn med tilknytning til motorsykkelklubben Hells Angels i Tromsø er tiltalt for brudd på narkotikaloven etter den såkalte mafiaparagrafen. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / Scanpix
Åtte menn med tilknytning til motorsykkelklubben Hells Angels i Tromsø er tiltalt for brudd på narkotikaloven etter den såkalte mafiaparagrafen. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / Scanpix

Åtte menn med tilknytning til Hells Angels møtte mandag formiddag i Nord-Troms tingrett, tiltalt for organisert narkotikahandel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rettssaken startet mandag klokken 10. Det er satt av seks uker til det som er en av de mest omfattende narkotikarettssakene i Nord-Norge.

Åtte menn med tilknytning til motorsykkelklubben Hells Angels er tiltalt for brudd på narkotikaloven etter den såkalte mafiaparagrafen.

Tiltalen mot dem ble tatt ut av Statsadvokaten i Troms i september i fjor.

Politiet mener de åtte har drevet et narkotikanettverk som har smuglet hasj og amfetamin langs en rute fra Oslo til Nord-Norge.

Flere av de tiltalte risikerer mellom tre og 20 års fengselsstraff.

Les også: Hells Angels trekker Island for EFTA-domstolen

Statsadvokat Hugo Henstein understreket i sitt innledningsforedrag mandag at det ikke er Hells Angels som klubb som står på tiltalebenken, skriver Nordlys.

– Det er et viktig poeng at det er enkeltindivider som er tiltalt, ikke noen klubb. Tilknytningen til denne klubben er likevel nødvendig å belyse i en del av bevisførselen. Tiltalte har relasjon til klubben, og flere møter har skjedd på klubbhus, sa Henstein.

Blant de tiltalte er den 50 år gamle lederen av Hells Angels i Nord-Norge. Hans forsvarer Knut Smedsrud var i sitt innledningsforedrag også opptatt av å understreke at det er snakk om enkeltmennesker.

Personvernpolicy