Beveget dronning Sonja stolt over de berørte

En svært beveget dronning Sonja ledsaget av sin sønn kronprins Haakon kom ut igjen fra Statoils pårørendesenter etter å ha brukt god tid med både pårørende og hjemvendte Statoil-ansatte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi kan være stolte av disse som har vært gjennom dette, hvordan Statoil har taklet det, og et flott folkeferd, faktisk, sa dronningen da de kongelige avsluttet et nesten to timer langt besøk ved pårørendesenteret på Kokstad i Bergen.

Beveget dronning

Dronningen var beveget da hun kom ut av hotellet som huser senteret. Både hun og kronprinsen sa de var glade for muligheten til å møte både familiene til de fem savnede og noen av dem som har kommet seg unna gisseldramaet i live

– Det var veldig godt å være her, og se at familiene hjalp hverandre, samtidig som støtteapparatet fungerte så godt, sa dronningen, som tørket tårer fra øyekroken. Både hun og kronprinsen tok varmt farvel med Statoils konserndirektør Margareth Øvrum før de dro tilbake til Oslo.

Savnet stefar

Dronningen og kronprinsen kom til pårørendesenteret på Kokstad i Bergen klokken 11.45 og tilbrakte nær to timer sammen med de pårørende som oppholder seg der.

På senteret er fortsatt familier til de fem som er savnet etter gisseldramaet på Statoil-anlegget In Aménas i Algerie.

Blant de savnede er den 58 år gamle Tore Bech fra Bergen. Han var Statoils plassjef ved In Aménas. Bech er gift med moren til utviklingsminister Heikki Holmås.

Holmås kom til pårørendesenteret kort tid før de kongelige mandag formiddag.

I en uttalelse søndag skriver Holmås at det er med sorg og fortvilelse han har fått vite at Bech fryktes drept i gisseldramaet.

– Tore giftet seg med min mot den 8. Mai 1981, da jeg var bare 8 år. Vi har hatt et nært og godt forhold, skriver Holmås.

Les også: Heikki Holmås sin stefar er savnet i Algerie

Fortsatt støtte

De pårørende som fortsatt oppholder seg på støttesenteret på et hotell nær Flesland, har et støtteapparat med blant andre psykolog og prest og medarbeidere i Statoil rundt seg.

Støttesenteret ble åpnet onsdag og Statoil vil holde det åpent så lenge det er behov.

Både statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og helseminister Jonas Gahr Støre (Ap) har besøkt de pårørende og konsernsjef Helge Lund har vært der flere ganger.

Personvernpolicy