Rettsak starter denne uken:

Mann skal ha blitt forsøkt dyttet foran T-banen

- DYTTET: I det T-banen kom kjørende skal en 28 år gammel mann ha forsøkt å dytte en annen ut i T-banesporet. Saken skal være unik i Norge. Foto: Tommeh72/ Wikimedia Commons
- DYTTET: I det T-banen kom kjørende skal en 28 år gammel mann ha forsøkt å dytte en annen ut i T-banesporet. Saken skal være unik i Norge. Foto: Tommeh72/ Wikimedia Commons

Helt uprovosert skal en 28-åring ha forsøkt å dytte en annen mann foran T-banen i Oslo. Det som skal være første sak av sitt slag i Norge, kommer tirsdag opp for retten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var fredag 27. juli i fjor at en 28 år gammel mann forsøkte å dytte en annen mann ut foran toget på Hellerud T-banestasjon i Oslo.

Klokken var rundt 09.15 på morgenen da han ifølge tiltalen uten foranledning forsøkte å dytte og dra mannen over sperrestripen på perrongen og ut i T-banesporet idet toget kom kjørende.

Mannen klarte å vri seg unna og slapp unna uten skader.

- Psykotisk

28-åringen er nå tiltalt for forsøk på grov vold under særdeles skjerpende omstendigheter. Ifølge tiltalen var han i en psykotisk tilstand under ugjerningen.

Når saken starter i Oslo tingrett tirsdag, vil statsadvokaten i Oslo legge ned påstand om tvungent psykisk helsevern.

28-åringen er også tiltalt for flere andre forhold, blant annet for å hugge etter en annen mann med øks.

To døde etter T-baneangrep New York

Administrasjonsselskapet Ruter AS sier til ABC Nyheter at de ikke kjenner til at noen har blitt forsøkt dyttet foran T-banen i Oslo tidligere.

De siste månedene har det vært flere tilfeller i USA hvor uskyldige mennesker er blitt dyttet foran T-banen.

I desember omkom to personer som ble dyttet foran T-banen i New York.

Les mer: Dyttet foran T-banen - døde

En hjemløs som er anklaget for det ene av drapene, nekter ifølge The Guardian straffskyld.

ABC Nyheter publiserte lørdag et videoopptak av en kvinne som forrige uke ble slengt ut på T-baneskinnene i Philadelphia. Hun slapp unna angrepet med småskader.

Se video: Brutalt T-baneangrep

Saken mot 28-åringen skal føres i Oslo tingrett fra tirsdag til torsdag. Det er ikke klart hvordan han stiller seg til tiltalen.

Personvernpolicy