Åpen for alle - alltid

Antall drepte gisler oppjustert til 48

Artikkelen fortsetter under annonsen

Antall gisler som er funnet drept i Algerie, har steget til 48, sier en kilde i den algeriske sikkerhetstjenesten til nyhetsbyrået Reuters.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Antall drepte gisler sto tidligere på 23, men etter den brutale avslutningen av gisseldramaet lørdag er ytterligere 25 personer funnet av algeriske styrker som har gjennomsøkt gassanlegget ved In Aménas, ifølge kilden.

I tillegg er 32 gisseltakere drept. Letingen pågår fortsatt, og antall døde kan derfor stige ytterligere, understreker Reuters' kilde.

Nyhetsbyrået AFP meldte tidligere søndag at til sammen 36 gisler og andre ofre var savnet eller bekreftet drept. Tre briter, én franskmann, én amerikaner og én algerier er blant dem som er bekreftet drept.

Blant dem som fortsatt er savnet, er minst ti japanere og fem nordmenn. Statoil-sjef Helge Lund offentliggjorde søndag kveld navnene til de norske savnede. En av dem er selskapets landsjef i Algerie, Victor Sneberg (56).

Også Statoils plassjef i In Aménas, Tore Bech, er savnet. Han er stefar til utviklingsminister Heikki Holmås (SV).

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Reuters kaller tragedien i In Aménas for en av de verste internasjonale gisselkrisene på flere tiår.

Frankrikes forsvarsminister Jean-Yves Le Drian mener det er riktig å omtale gisselaksjonen som en krigshandling.

– Det som slår meg mest, er at vi sier «gisseltaking», men når så mange mennesker er berørt, mener jeg det er en krigshandling, sier Le Drian til fjernsynskanalen France 5.