Johnson spår at Armstrong blir tilgitt

Den tidligere dopingdømte sprinteren Ben Johnson tror Lance Armstrong vil bli tilgitt av amerikanerne etter at han innrømte systematisk doping gjennom mange år nylig. Her er syklisten fra en tidligere festlig anledning. Foto: AP Images / Jordan Strauss / Invision
Den tidligere dopingdømte sprinteren Ben Johnson tror Lance Armstrong vil bli tilgitt av amerikanerne etter at han innrømte systematisk doping gjennom mange år nylig. Her er syklisten fra en tidligere festlig anledning. Foto: AP Images / Jordan Strauss / Invision

Lance Armstrong vil bli tilgitt at han jukset, mener den kanskje eneste andre idrettsmannen som har opplevd et tilsvarende fall i folks anseelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den canadiske sprinteren Ben Johnson, som ble dopingtatt etter å ha vunnet OL-finalen på 100 meter i 1988, innrømmet senere systematisk doping.

– Amerikanerne kommer til å tilgi Lance Armstrong, sier han til BBC radio etter at syklisten la kortene på bordet og medga å ha dopet seg gjennom mange år.

– Jeg tror ikke det blir vanskelig for ham å finne noe å gjøre. Jeg håper han kan gå videre og gjøre gode ting. Jeg tror folk vil dømme ham annerledes, basert på alt han har gjort for kampen mot kreft.

Mens Armstrong i mange år ble feiret som en av idrettens største, etter å ha vunnet Tour de France sju ganger, rakk Johnson å nyte sin status som verdens raskeste mann i bare tre dager før han ble dopingavslørt.

Personvernpolicy