Uvær gir store problemer i Vest-Europa

Uvanlig snøfall i Frankrike og andre deler av Vest-Europa har skapt store problemer og flere dødsulykker. Foto: REUTERS/John Schults/NTB scanpix
Uvanlig snøfall i Frankrike og andre deler av Vest-Europa har skapt store problemer og flere dødsulykker. Foto: REUTERS/John Schults/NTB scanpix

Snø og kulde skaper store problemer flere steder i Vest-Europa. Air France har innstilt 40 prosent av alle flyginger til og fra Paris på grunn av kraftig snøfall.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For andre dag på rad måtte det franske selskapet innstille mange fly til og fra flyplassene Charles de Gaulle og Orly etter at store mengder snø har lavet ned over det nordlige Frankrike.

Snøfallet viser få tegn til å gi seg det nærmeste døgnet, og franske flyplassmyndigheter varsler at de store forsinkelsene i flytrafikken vil fortsette.

Også sør i Frankrike har det kommet mye snø i helgen, enkelte steder mellom 15 og 20 centimeter. Det har blant annet gitt forsinkelser på togtrafikken mellom nord og sør. Også veitrafikken har fått merke vinterværet, og det har vært flere dødsulykker. Lørdag omkom tre soldater som var på vei til Mali.

Se også: Brannmann tatt av snøen da han skulle redde barn

Men det er ikke bare i Frankrike vinteren har skapt problemer. Lave temperaturer og snøstormer har krevd menneskeliv også Spania, Portugal og Storbritannia.

På Londons største flyplass Heathrow måtte flere tusen passasjerer overnatte fordi de var værfaste, og flytrafikken var søndag redusert med 20 prosent.

– Det ligger folk over alt. Det føles som om det har vært en naturkatastrofe, sier Jerry Meng fra Los Angeles til BBC. Han skulle egentlig ha reist til New York lørdag, men vet ikke når han kommer seg av gårde.

Sjekk været der du er.

Personvernpolicy