Statoil:

– Letingen fortsetter med uforminsket styrke

Det var søndag ettermiddag ingen ny bekreftet informasjon om de fem siste nordmennene i Algerie. Gjennom dagen søkes det grundigere på In Aménas-anlegget og i ørkenområdet rundt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det gjennomføres et omfattende lete- og søkearbeid. Arbeidet har pågått gjennom hele natten og fortsetter med uforminsket styrke etter Statoil-ansatte og andre, opplyste Statoils talsmann Bård Glad Pedersen søndag.

Statoil opplyser at det har vært gjennomført et innledende søk på In Aménas-anlegget, og at det gjennom søndagen blir tatt et grundigere søk. I tillegg søkes det i et større omkringliggende ørkenområde. Det letes også på sykehus og andre helseinstitusjoner i Alger, i In Aménas og andre tettsteder der det kan tenkes at personer kan være fraktet til.

– Vi må beholde håpet, og det gjør vi, sier Pedersen.

Les også: Norsk gissel flyktet gjennom ørkenen

I tillegg til at Statoil bistår ved anlegget, har de også personell fra beredskapsorganisasjonen i byen Hassi Messaoud. De er også involvert i evakueringen, og sier de fortsatt har kapasitet til å transportere personer ut av landet.

Statoil følger også opp de tre algeriske ansatte i selskapet som var på In Aménas.

LIVE: Følg siste utvikling direkte her

Personvernpolicy