Mange branndødsfall hittil i år

To personer ble funnet omkommet etter en brann i Sagaveien i Hønefoss natt til lørdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
To personer ble funnet omkommet etter en brann i Sagaveien i Hønefoss natt til lørdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

I 2012 hadde Norge de laveste branndødsfallene på flere tiår. Med seks omkomne og fire fortsatt savnet etter branner i uka som har gått, har det blitt en dyster inngang på 2013.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet opplyste søndag formiddag at de har funnet tre uidentifiserte personer etter en husbrann i Nord-Odal i Hedmark natt til søndag. En kvinne og hennes to barn skal ha vært hjemme dra brannen oppsto.

Onsdag mistet en kvinne i 50-årene livet i en brann i en enebolig nord for Namsos, og en person ble funnet død i en nedbrent hytte ved Sjona i Rana. Torsdag omkom en 87-årig mann på sykehuset etter en boligbrann i Sandnes i Rogaland.

Les også: Advarer mot feil røykvarsler

En 76 år gammel kvinne er fortsatt savnet etter en brann i hovedhuset til et tidligere småbruk i Tjølling i Vestfold fredag. Lørdag ble to personer, trolig en kvinne i 50-årene og hennes datter i 20-årene, funnet døde i et brennende hus på Hønefoss. De to skal obduseres søndag for å fastslå dødsårsak og identitet.

Lørdag kveld omkom også en kvinne i 50-årene i en brann på Manglerud i Oslo. 4. januar ble en død mann funnet i brannruinene på Finnsnes i Troms, mens flere personer også har blitt alvorlig skadd i branner og lignende hendelser hittil i år, etter det NTB har registrert.

Begge de siste to årene har vi hatt det laveste antallet branndødsfall her til lands siden registreringen startet i 1966. I fjor omkom 39 personer, viste statistikk fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap.

Personvernpolicy