Familie får krisehjelp etter dødsbrann i Hedmark

Tre personer, trolig en mor og to av hennes barn, er funnet døde i ruinene etter en brann i Nord-Odal i Hedmark.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Faren og parets tredje barn var bortreist da brannen startet natt til søndag. De ble søndag tatt hånd om av et kriseteam.

Stasjonssjef Bjørn Berntsen ved Kongsvinger politistasjon sier at faren i familien ble tatt hånd om av politiet og kommunens kriseteam, da han dro hjem fra jobb i Oslo til det brennende huset natt til søndag.

– Det siste barnet i familien kom også til stedet for å møte faren. Den nærmeste familien er nå samlet, og kriseteam med prest er sammen med familien, sier Berntsen til Glåmdalen søndag formiddag.

Leter etter spor

Politiet i Hedmark brukte søndag formiddag på å lokalisere de tre omkomne som i løpet av dagen ble sendt til obduksjon i Oslo.

Politiadvokat Henning Klauseie sier til NTB at Hedmark politidistrikt vil bruke store ressurser på å få etterforsket brannen.

– Krimteknikere leter på åstedet for å finne spor etter årsaken til denne svært tragiske brannen. Vi har ikke mistanke om at det har skjedd noe straffbart, sier han.

Klauseie vil ikke spekulere i hvorvidt politiet vil finne årsaken til brannen.

– Åstedet er hardt skadd, og det er et krevende arbeid, sier han.

Politiet avventer obduksjonsrapportene før de kan bekrefte identiteten til de tre omkomne. De foreløpige obduksjonsrapportene ventes å komme i løpet av mandag eller tirsdag.

Var trolig hjemme

Etter politiets opplysninger var kvinnen og hennes to barn hjemme da brannen startet.

– Det bor fem personer i huset: mor, far og tre barn. Mor og to barn har status som savnet, sa operasjonsleder Jørn Akre i Hedmark politidistrikt til NTB søndag morgen.

– Nå er prioritet én å ta hånd om de omkomne og la politiets kriminalteknikere få utføre jobben sin, sier Bjørn Berntsen.

Mannskapet som var ute på stedet er også debrifet etter den tragiske hendelsen natt til søndag.

Obduksjonssvar mandag

Det var klokken 1.24 natt til søndag at politiet fikk melding om brann i en toetasjes enebolig ved Størjen i Nord-Odal kommune.

Røykdykkere tok seg inn i huset tidlig søndag morgen, men sikten var dårlig på grunn av mye vanndamp og vanskelige forhold. Etter hvert fant de imidlertid tre omkomne personer.

Hele ni personer er bekreftet omkommet i branner her til lands denne uka. I tillegg er én person savnet etter en brann i Vestfold. (©NTB)

Les også: Kvinne fortsatt savnet etter brann i Vestfold

Les også: Mange branndødsfall hittil i år

Personvernpolicy