Norsk helsepersonell gir akutt kirurgi i In Aménas

Interiør fra det såkalte AirEvac flyet, en ombygget Boeing 737 fra SAS, som lørdag fikk lande ved In Aménas-anlegget. Foto: Frode Husnes / SAS / NTB scanpix
Interiør fra det såkalte AirEvac flyet, en ombygget Boeing 737 fra SAS, som lørdag fikk lande ved In Aménas-anlegget. Foto: Frode Husnes / SAS / NTB scanpix

Det norske AirEvac-teamet som ble sendt til Algerie, har drevet livreddende førstehjelp fra de fikk lande i In Aménas tidlig lørdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Norge og andre land mener det eneste fornuftige har vært å prioritere medisinsk hjelp til de som er hardest såret, uavhengig av nasjonalitet, sier kommunikasjonsrådgiver Kjetil Elsebutangen i UD til Dagbladet.

Det norske personellet inkluderer blant annet medisinsk personell fra Forsvaret. De har jobbet intensivt gjennom lørdagen, og blant annet utført akutt kirurgi på skadde gisler. Det norske personellet har samarbeidet med blant annet et amerikansk redningsteam.

AirEvac-flyet er en ombygd Boeing 737.

Forsvarets Hercules-fly med medisinsk- og annet personell står fortsatt på Sicilia. Elsebutangen sier det nå er oppretten en tilstrekkelig luftbro til og fra området, slik at det i øyeblikket ikke er behov for dette.

Personvernpolicy