Algeriske myndigheter: 21 gisler drept i In Aménas

Et bilde fra et videoopptak viser gisler som jubler over å ha blitt satt fri fra gassanlegget i In Aménas i Algerie. Foto: Reuters / NTB scanpix
Et bilde fra et videoopptak viser gisler som jubler over å ha blitt satt fri fra gassanlegget i In Aménas i Algerie. Foto: Reuters / NTB scanpix

21 gisler og 32 gisseltakere ble drept i gisselaksjonen på gassanlegget In Aménas, ifølge foreløpige tall Algeries innenriksdepartement.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Departementet meldte først at det var 23 drepte gisler. Senere ble det imidlertid klart at dette tallet omfattet en brite og en algerier som ble drept i angrepet på en buss med arbeidere onsdag morgen, før angriperne tok seg inn på gassanlegget.

Myndighetene oppga ikke nasjonaliteten til de øvrige ofrene, men opplyser at tre av gisseltakerne var algeriere.

– Intervensjonen førte til at 685 algeriske ansatte og 107 utlendinger ble satt fri, opplyste departementet, ifølge det statlige nyhetsbyrået APS.

Hæren har beslaglagt maskingevær, rifler, haglgevær, bombekastere, raketter, rakettutskytningsramper, granater og utenlandske militæruniformer på stedet, heter det videre i meldingen fra APS.

Les også: Grunn til å tro på tilbakeholdenhet, mener Eide.

Flere briter savnet eller døde

Den britiske regjeringen opplyste lørdag at seks personer fra Storbritannia er savnet eller døde etter gisselaksjonen.

– En britisk statsborger er alt drept i dette brutale angrepet og vi frykter det verste for livene til fem andre som ennå ikke er gjort rede for, sa Cameron i en pressemelding lørdag.

– Det finnes ingenting som kan forsvare å ta uskyldige liv på denne måten. Vi er mer bestemt enn noen gang på sammen med våre allierte over hele verden å rykke bekjempe denne terrorens svøpe og dem som oppmuntrer til den, sa Cameron

Les også: Stoltenberg: - Norske liv kan ha gått tapt

Flere uavklarte

Fem nordmenn er fortsatt savnet etter militæraksjonen.

Nasjonaliteten til flere av de 23 gislene som skal ha blitt drept i militæraksjonen er fremdeles ikke kjent.

Blant annet er fremdeles 14 japanske statsborgere savnet etter aksjonen.

Konsernsjef i Statoil, Helge Lund, sa lørdag at han fryktet dårlige nyheter omkring skjebnen til de fem nordmennene som fremdeles ikke er blitt gjort rede for.

Det nasjonale algeriske olje- og gasselskapet Sonatrach opplyste lørdag ifølge BBC at hæren nå holder på med å rydde området for miner etterlatt av gisseltakerne.

Saken oppdateres...

Personvernpolicy