Stoltenberg: – Norske liv kan ha gått tapt

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) sier at vi må se i øynene at norske liv kan ha gått tap under gisselaksjonen i Algerie. Han fordømte samtidig terrorhandlingene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– I vårt arbeid de siste døgnene har vi hatt ett mål, og det er at alt som kan gjøres, skal gjøres for gislene og deres pårørende. Det gjelder fortsatt. Det smerter at liv har gått tapt, men vi skal også tillate oss å føle lettelse overfor dem som er reddet. Av 13 nordmenn som ble rammet, er åtte reddet ut i live, sa Stoltenberg.

– Vi skal ikke gi opp håpet for de som er igjen, men vi må også se i øynene at norske liv kan ha gått tapt, sa han videre.

Stoltenberg sa at de kun var få timer siden styrker fra Algerie tok kontroll over gassanlegget.

– Dermed er et av de mest brutale terroranslagene mot nordmenn i utlandet avsluttet, sa Stoltenberg.

Statsminister Jens Stoltenberg sa også på pressekonferansen lørdag kveld at Norge aldri kommer til å gi etter for terror.

– Jeg fordømmer denne terrorhandlingen og all form for terror. Ingen kan gi seg selv rett til å ta liv og påføre andre mennesker lidelse, sa han videre.

– Norge kommer aldri til å gi etter for terror og for mennesker som hever seg over rettsstatens og de demokratiske spilleregler. Vi som tror på frihet og demokrati må stå sammen i kampen mot terror, sa Stoltenberg videre.

Personvernpolicy