Statoil leter på lokale sykehus etter fem savnede nordmenn

Konsernsjef i Statoil, Helge Lund, bekreftet lørdag kveld at nok en nordmann er i sikkerhet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
Konsernsjef i Statoil, Helge Lund, bekreftet lørdag kveld at nok en nordmann er i sikkerhet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix

Skjebnen er fortsatt uviss for fem nordmenn etter terroraksjonen i Algerie. Både statsministeren og Statoils konsernsjef sier vi må være beredt på dårlige nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statoils konsernsjef Helge Lund bekreftet lørdag kveld at ytterligere en Statoil-ansatt er i sikkerhet.

Ble på rommet

Nordmannen ble lørdag intervjuet av nyhetsbyrået Reuters etter at han ble reddet ut av gassanlegget. Han forteller at han hørte alarmen og skuddveksling onsdag morgen.

– I henhold til prosedyrene holdt vi oss på rommet. Jeg ble på rommet til vi ble reddet i morges av de militære, sier mannen, som ifølge Fædrelandsvennen heter Oddvar Birkedal.

Han forteller at han ikke har lidd noen fysisk nød og at de har blitt tatt godt hånd om.

Les også: Grunn til å tro på tilbakeholdenhet, mener Eide.

– Kjenner dyp uro

På en pressekonferanse i Statoil-kontoret på Forus i Stavanger sa Lund at 12 av de 17 som var i In Aménas da angrepet startet er bekreftet i sikkerhet.

– Dermed er det fortsatt fem nordmenn som ikke er kommet til rette, sa Lund.

– Vi kjenner en dyp og økende uro for våre fem kollegaer. Vi arbeider for fullt for å skaffe informasjon og få hjelp fram til de fem, sa Lund.

– Vi vil og må beholde håpet om flere positive nyheter fra Algerie, men samtidig er vi forberedt på at vi de nærmeste dagene må forholde oss til dårlig nytt.

Leter på sykehus

– De Statoil-ansatte jeg har snakket med bærer med seg opplevelser som vil prege dem for livet, sa konsernsjefen.

Han forklarte at det letes på sykehus i Algerie, samt at det jobbes med å få kontroll på bakken i In Aménas for å kartlegge forholdene der.

– Vi vil og må beholde håpet om flere positive nyheter fra Algerie, men samtidig er vi forberedt på at vi de nærmeste dagene må forholde oss til dårlig nytt, sa konsernsjefen.

Også statsminister Jens Stoltenberg (Ap) sier at vi må se i øynene at norske liv kan ha gått tap under gisselaksjonen i Algerie.

Les også: Stoltenberg: - Norske liv kan ha gått tapt

Personvernpolicy