Panetta: USA kan ikke akseptere noe fristed for Al-Qaida

USAs forsvarsminister Leon Panetta vil ikke kritisere Algeries håndtering av gisselaksjonen i In Aménas. Foto: Andrew Winning / Reuters / NTB scanpix
USAs forsvarsminister Leon Panetta vil ikke kritisere Algeries håndtering av gisselaksjonen i In Aménas. Foto: Andrew Winning / Reuters / NTB scanpix

USAs utenriksminister Leon Panetta diskuterte bidrag i kampen mot al-Qaida i Mali med sin britiske kollega lørdag, men sier landet ikke planlegger å sende styrker dit.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Panetta opplyste dette på en pressekonferanse etter et møte med britenes utenriksminister Philip Hammond lørdag.

De fikk spørsmål både om situasjonen i Mali og gisselaksjonen i Algerie.

– Akkurat som vi ikke kan akseptere terror mot våre byer, kan vi ikke akseptere angrep mot våre borgere i utlandet. Ei heller kan vi akseptere at al-Qaida får et fristed noe sted i verden, sa Panetta.

Han ville ikke komme med noen kritikk mot myndighetene i Algerie etter aksjonen mot gisseltakerne i In Aménas.

– De er i regionen, de forstår terrortrusselen. Jeg tror det er viktig at vi fortsetter å samarbeidet med dem for å utvikle en regional tilnærming, sa Panetta.

Han sier tapet av menneskeliv er uakseptabelt, men slår fast at det er angripernes ansvar alene.

Lørdag ble det også kjent at amerikanske myndigheter har bedt familiene til ansatte ved USAs ambassade i Mali om å forlate landet.

Utenriksdepartementet i Washington viser til de pågående kampene i det nordlige og sentrale Mali, den ustabile politiske situasjonen og vedvarende trusler om angrep på og bortføringer av folk fra vesten.

Personvernpolicy