Brakseier for Martin Henriksen

Det ble en overraskende brakseier til Martin Henriksen i kampen mot Herman Kristoffersen om å toppe Troms Aps stortingsliste. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
Det ble en overraskende brakseier til Martin Henriksen i kampen mot Herman Kristoffersen om å toppe Troms Aps stortingsliste. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix

Martin Henriksen gikk seirende ut av nominasjonskampen mot Herman Kristoffersen i Troms Arbeiderparti.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På lørdagens nominasjonsmøte fikk Henriksen 69 stemmer, mens Kristoffersen fikk 33 stemmer.

Harstadværingen Henriksen var innstilt som nummer én på lista, mens den tidligere Tromsø-ordføreren Herman Kristoffersen ble fremmet som et benkeforslag i det som lå an til en tett kamp, men endte med brakseier.

– Det er hyggelig å få så bred støtte. Nå håper jeg Troms Ap makter å legge uenigheter bak seg og gå videre med mål om å vinne stortingsvalget i Troms, sier Martin Henriksen til NTB.

Stortingsrepresentant Tove Karoline Knutsen ble enstemmig valgt som andrekandidat. Storfjord-ordfører Sigmund Steinnes gikk seirende ut av kampvoteringen om tredjeplassen. Herman Kristoffersen er ikke med på stortingslisten fra Troms Ap.

Les også: - Visste ikke noe om sexhistorien

– Det har vært lange skygger over denne nominasjonen. Men nå er vi et parti som er på vei ut av skyggen. Vi skal klare det og vi skal vinne høstens valg, var appellen fra Henriksen i sin takketale til nominasjonsmøtet.

Han minnet forsamlingen om at situasjonen er veldig lik den vi så for fire år siden med en rødgrønn regjering som er dømt nord og ned av alle kommentatorer.

Les også: Tonje Brenna meldte fra om Ingebrigtsen-saken

– Men vi skal være med på å gjøre Jens historisk med en tredje periode. Vi skal også gjøre til skamme påstandene om at det ikke er mulig for Troms Ap å få mer enn to representanter inn på Stortinget, sa Henriksen.