Marit Bjørgen til topps i La Clusaz

Marit Bjørgen til topps i La Clusaz
Marit Bjørgen til topps i La Clusaz

Marit Bjørgen er tilbake på topp. Hun vant i comebacket i verdenscupen på 10 kilometeren i klassisk lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bjørgen har ikke konkurrert på halvannen måned etter at hun fikk problemer med hjerterytmen ved juletider, men skidronningen viste at hun har beholdt formen svært godt i den tiden hun har vært borte.

Hun lå i teten gjennom hele klassiskrennet lørdag sammen med Therese Johaug, Justyna Kowalczyk og japanske Masako Ishida.

Avgjørelsen falt i den nest siste bakken, cirka en kilometer før mål. Kowalczyk ble hektet av etter at den polske verdenscuplederen fikk problemer med is i klisteret. Dermed fikk Bjørgen en kraftig ledelse.

Den eneste som delvis klarte å følge Bjørgen var Therese Johaug, men hun klarte aldri å komme helt på høyde med Bjørgen og ble slått med 2,7 sekunder. Kowalczyk måtte slite med å holde Ishida bak seg på de siste meterne, men berget så vidt tredjeplassen etter at hun måtte stoppe helt opp og skrape av is fra undersiden av skiene sine på toppen av den siste bakken.

Heidi Weng var vel 43 sekunder bak teten og gikk inn til femteplass, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk inn til tiendeplass. Ingvild Flugstad Østberg ble nummer 19 og Vibeke Skofterud nummer 21 i lørdagens verdenscuprenn.

Personvernpolicy