Armstrong: – Jeg vil konkurrere igjen

Lance Armstrong ønsker å delta i konkurranser igjen og mener utestengelsen på livstid er «en dødsstraff» han ikke fortjener.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den skandaliserte tidligere Tour de France-vinneren er utestengt fra all idrett for livstid etter at det ble bevist at han har dopet seg gjennom det meste av karrieren. Han har også løyet om dopingmisbruket i alle år.

Han la ikke skjul på at han selv mener han fortjener straff etter det som har skjedd, og etter at han nå også selv har innrømmet jukset og bedraget, men Armstrong sa også i den siste delen av intervjuet at han mener han er blitt straffet langt hardere enn andre, som har gått ut på egen hånd og innrømmet dopingmisbruk. En del utøvere har også fått mildere straffer fordi de har vitnet mot Armstrong.

– Jeg sier ikke at dette er urettferdig, men jeg mener det er annerledes. Jeg mener også at jeg fortjener å bli straffet, men jeg vet ikke om jeg fortjener en dødsdom, sa Armstrong til Oprah Winfrey fredag kveld.

Les også: Her innrømmer Armstrong alt

Vil konkurrere

– Jeg har ingen tanker eller ambisjoner om å vende tilbake til profesjonell sykling, men jeg håper jeg vil kunne få sjansen til å konkurrere igjen i andre typer konkurranser, som Chicago Marathon, sa 41-åringen.

– Med den straffen jeg har fått er jeg fullstendig parkert. Tror du jeg vil like å løpe Chicago Marathon når jeg er 50? Ja, jeg ville nok det, men slik situasjonen er, og med den straffen jeg har fått, er det umulig, sa Armstrong.

Han slet til tider med å holde følelsene sine under kontroll i den siste delen av Oprah-intervjuet, og han innrømmet at han skammet seg over det han hadde gjort. Da han fortalte om episoden da han innrømmet overfor barna sine at det som ble sagt om han var sant, hadde han tårer i øynene.

– Jeg så sønnen min (Luke) forsvare meg og si at ingenting av det som ble sagt var sant. Da måtte jeg fortelle ham det, men han spurte aldri selv om det var noe i det som ble sagt, for han stoler på meg, sa Armstrong.

Les også: Dette beklaget Lance Armstrong

Verst å forlate Livestrong

Armstrong sa til Oprah Winfrey at han tapte omtrent 75 millioner dollar (vel 410 millioner kroner) da sponsorene forlot han i fjor. det skjedde samtidig som Det amerikanske antidopingbyrået la fram den knusende rapporten om dopingjukset, og da han ble fratatt alle seirene i Tour de France og andre seirer han har vunnet som aktiv.

Men 41-åringen mente at det ikke var tapet av sponsorer og penger som var verst. Det verste var da han måtte ta farvel med Livestrong.

Les også: Armstrong: – Alle kortene ble lagt på bordet

– Da jeg måtte gi meg i Livestrong følte jeg meg dårlig. Det var et forferdelig øyeblikk. Jeg ble først bedt om å trekke meg som styreleder, og et par uker senere kom den neste telefonen fra organisasjonen. Da ble jeg bedt om å trekke meg helt tilbake. Det har vært det absolutt verste til nå i denne saken, innrømmet Lance Armstrong i TV-intervjuet natt til lørdag.

Livestrong er den organisasjonen han startet til støtte for kreftsaken, men selv om det var Armstrong som startet det hele, ønsker ikke organisasjonen lenger å bli assosiert med ham etter dopingavsløringene som har rystet en hel idrettsverden.

Personvernpolicy