Norsk gissel skulle likvideres

Terroristene i Algerie hadde allerede bestemt at et norsk gissel skulle dø. Men akkurat idet nordmannen skulle likvideres, ble gisseltakerne avbrutt, skriver Dagbladet lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet har fått bekreftet de dramatiske omstendighetene rundt hvordan en av de savnede nordmennene kom seg i sikkerhet via militære kilder.

Mannen var en av de norske Statoil-ansatte som det lenge ikke var gjort rede for etter at militante islamister tok kontroll over gassanlegget i In Aménas onsdag morgen. Natt til fredag ble det kjent at han var i sikkerhet.

Les også: Hjernen bak aksjonen tjener rått på våpen og dop

LIVE: Følg siste utvikling direkte her

Ble avbrutt

Etter det Dagbladet erfarer, var nordmannen pekt ut som ett av gislene som skulle skytes.

Detaljene er foreløpig ikke kjent, men det er klart at gisseltakerne skal ha blitt avbrutt rett før likvideringen skulle finne sted. I siste liten klarte nordmannen, som var skadd i hofta, å flykte fra terroristene og komme seg i sikkerhet. Mannen blir nå behandlet på sykehus for skadene.

Sent fredag kveld landet ambulanseflyet på Flesland flyplass utenfor Bergen. En av de overlevende etter terrorangrepet mot Statoils anlegg In Aménas i Algerie kom hjem på båre. Om dette er mannen som skulle blitt likvidert, er uklart.

Les også: To døde gisler identifisert

Takker soldatene

Fem andre overlevende kom hjem litt tidligere på kvelden. En av de overlevende takker algeriske soldater for å ha reddet ham fra den sikre død: Kona fortalte fredag om dramaet mannen har vært gjennom.

– Han forlot basen fordi han skulle fornye visumet sitt og satt foran i bussen med sjåføren. De ble fulgt av kjøretøy med vakter fra det algeriske militære, sier kona til VG.

Bussen klarte å komme seg unna etter å ha blitt beskutt.

– Mannen min er utrolig takknemlig overfor de algeriske soldatene. «Uten dem hadde vi vært døde alle sammen «, sier han til meg.

Ifølge VG ble fem av de overlevende allerede fredag avhørt av etterforskere fra Kripos. Statoil ønsker ikke å kommentere dette (©NTB)

Personvernpolicy