Dømte Al-Qaida-sjef til døden i Algerie

En algerisk rett dømte fredag lederen av islamisk Maghreb, Abdelmalek Droukdel, til døden, ifølge nyhetsbyrået APS.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Droukdel, som leder Al-Qaida i det islamske Maghreb (AQIM), ble dømt for sin tilkobling til bombeangrepene mot en regjeringsbygning og FNs flyktningekomités kontorer i hovedstaden Algiers i 2007, hvor 26 mennesker ble drept og 177 skadd, skriver nyhetsbyrået AFP.

Ti andre medsammensvorne ble også dømt til døden, seks av dem in absentia, ifølge APS. Kun fire av de dømte skal ha vært i rettssalen for å høre dommen.

Dødsdommene ble annonsert samtidig som en annen Al-Qaeda-relatert gruppe i Algerie har tatt lokale og utenlandske gisler ved gassanlegget In Aménas, som er drevet av norske Statoil og britiske BP.

Den algeriske hæren har satt i kraft en militæroperasjon for å redde gislene, men har mottatt internasjonal kritikk for det mange mener er en forhastet operasjon. Det hersker også stor forvirring og usikkerhet omkring skjebnen til de gjenværende utenlandske gislene.

Gisseltakerne sier de fortsatt har sju utenlandske gisler og har foreslått å bytte de mot personer i fengsel i USA og hvis Frankrike setter sluttstrek for sin militære intervensjon i Mali, melder AFP.

Personvernpolicy