Fant fugleinfluensa i Danmark

Fugleinfluensa påvist i skutt gråand sør i Danmark. Men forskerne avdramatiserer funnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Akkurat dette funnet har ingen betydning, ettersom vi anser det som lite sannsynlig at denne anden vil trekke nordover til oss nå. Men det er en god påminnelse til fjærkreeiere at disse virusene finnes til alle tider, så vi må være påpasselige, sier fagansvarlig for fjørfehelse, Bruce David, ved det norske Veterinærinstiuttet til ABC Nyheter.

Fugleinfluensaen ble funnet i en skutt gråand i et våtmarksområde nær byen Varde i sør-Danmark.

På grunn av væromslag vet man ikke hvor resten av flokken fra samme trekk befinner seg nå.

Det høypatogene influensaviruset H7 ble funnet i en rutinemessig overvåkning, meldes det på den danske Fødevarestyrelsens hjemmeside.

– Dette er ikke den samme typen fugleinfluensa som H5N1 som skapte store problemer og tok livet av mange mennesker. Men det dreier seg om et høypatogent virus som kan skape store problemer i en fjærkrebesetning, forklarer David til ABC Nyheter.

Personvernpolicy