Støre: – Tiden kan være en mulighet

Det behøver ikke være negativt at det tar tid å få ut opplysninger om de åtte savnede i Algerie, framholdt helseminister Jonas Gahr Støre (Ap) da han møtte de pårørende fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er ofte vanskelig når tiden går og en ikke har svar. Da blir belastningen større. Jeg har forsøkt å formidle at det at tiden går, ikke behøver å være negativt, sa Støre da han møtte de pårørende på senteret som Statoil har opprettet på et hotell ved Flesland i Bergen.

Ga håp

Støre kom til pårørendesenteret ved 13.30-tiden og brukte de nærmeste to og en halv time til å snakke med de pårørende som har valgt å oppholde seg i Bergen til de får vite hva som har skjedd med deres nærmeste.

– I en situasjon som er uavklart langt unna, der området er stort og det er satt inn krefter for å hjelpe, så må vi se på tiden som en mulighet, sa Støre.

Helseministeren hadde ikke med seg nyheter til de pårørende på tredje dag etter at gisseldramaet tok til.

Les også: Forsvaret sender spesialsoldater til Algerie

Medmenneske

– Jeg er her for å gi støtte og formidle at vi fra norske myndigheters side gjør alt som står i vår makt for å få deres kjære hjem, sa Støre på en presseorientering etter møtet med de pårørende.

– Jeg har lyttet til alle som har vært her. Jeg tror det viktigste nå er å være et medmenneske.

Støre sa at situasjonen er åpen fortsatt, men på et tidspunkt vil informasjonen komme. Da vil myndighetene støtte opp både sentralt og ute i hjemkommunene til de berørte.

Les også: - Algerie kjører egen taktikk mot terror

Modige mennesker

Støre ville ikke gå inn på hva de pårørende sa under møtet eller hvem han møtte på senteret. Han opplyste likevel at han hadde møtt familiene til de åtte norske som fortsatt er i en uavklart situasjon. Han sa også at han møtte pårørende til nordmannen som det fredag morgen ble kjent hadde unnsluppet.

Han roste de pårørende, i den vanskelige situasjonen de er i.

– Jeg er glad for det møtet jeg har hatt med modige mennesker i en veldig vanskelig og sårbar situasjon. Jeg har møtt en gruppe mennesker som håndterer dette på en imponerende måte, som står hos hverandre, som har nettverk og som er åpne og ærlige i den vanskelige situasjon som de er i, sa helseministeren.

Personvernpolicy