Belmokhtar tilbyr seg å bytte gisler

Mokhtar Belmokhtar. Foto: AFP PHOTO / HO / ANI
Mokhtar Belmokhtar. Foto: AFP PHOTO / HO / ANI

Den antatte hjernen bak gisseldramaet i Algerie, Mokhtar Belmokhtar, tilbyr seg å løslate de amerikanske gislene i bytte mot to som soner lange terrordommer i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge nyhetsbyrået Agence Nouakchott d'Information ( ANI ) i Mauritania, som har løpende kontakt med gisseltakerne, blir tilbudet framsatt i en video fra Belmokhtar.

I videoen, som fredag skulle sendes til internasjonale medier, tilbyr den algeriske islamistlederen seg å løslate de amerikanske gislene i bytte mot at USA løslater egypteren Omar Abdel-Rahman og den pakistanske kvinnen Aafia Siddiqui.

USA avviste fredag at landet kommer til å gå inn i forhandlinger for å få frigitt de amerikanske gislene.

– USA forhandler ikke med terrorister, sier det amerikanske utenriksdepartementets talskvinne Victoria Nuland ifølge nyhetsbyrået AFP.

Trebarnsmoren Siddiqui ble pågrepet i Afghanistan i 2008 og soner en dom på 86 års fengsel i USA. Abdel-Rahman er kjent som «den blinde sjeiken» og soner livstid for terrorangrepet mot World Trade Center i New York i 1993.

Belmokhtar oppfordrer videre i videoen Frankrike og Mali til å forhandle fram en løsning på krigen i Mali.

Gisseltakerne har tidligere krevd full fransk tilbaketrekning fra Mali, der en styrke på flere hundre franske soldater sist helg rykket inn for å slå tilbake islamistiske opprørere.

Personvernpolicy