– Rundt 20 gisseltakere

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 20 militante islamister står bak angrepet mot Statoil-anlegget i Algerie, opplyser landets innenriksminister Daho Ould Kablia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Angriperne kom i tre biler onsdag morgen, og operasjonen ledes etter alt å dømme av den militante islamistlederen Mokhtar Belmokhtar, sier Ould Kabila til algerisk fjernsyn.

– De angrep først en buss som var i ferd med å transportere utlendinger til flyplassen i In Aménas. En utlending ble drept i angrepet, som ble slått tilbake av vakter som eskorterte bussen. Seks personer, to utlendinger, to algeriske soldater og to sikkerhetsfolk ble såret, heter det i en kunngjøring fra det algeriske innenriksdepartementet, gjengitt av det statlige nyhetsbyrået APS.

Se video av den dramatiske aksjonen over

Omringet

– Terroristgruppen fortsatte etter dette mislykkede angrepet til en leir for de ansatte, beleiret deler av den og tok et ukjent antall til fange, blant dem utlendinger, heter det videre.

Ifølge Algeries innenriksminister, Daho Ould Kablia, har algeriske sikkerhetsstyrker nå omringet installasjonen. Han utelukker forhandlinger med gisseltakerne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Myndighetene i Algerie har opprettet en krisegruppe som ledes av guvernøren i Illizi-provinsen, Mohamed Laid Khelfi, for å håndtere situasjonen. Gruppen består av representanter for sikkerhetsstyrkene, opplyser Ould Kablia.

Kom ikke utenfra

Algeries innenriksminister avviser at gisseltakerne kom utenfra da de slo til mot Statoil-anlegget onsdag morgen.

– De kom verken fra Mali, Libya eller andre naboland, sier han.

Nasjonaliteten til gisseltakerne er han derimot ikke sikker på.

– De kommer fra regionen, sier han.

Mokhtar Belmokhtar er selv algerier, men har etablert i byen Gao i Nord-Mali. Det er ikke kjent om han selv er til stede i In Aménas.