Mann slått i hjel i Nordreisa

En 46-årig mann ble lørdag funnet slått i hjel i sitt hjem på Storslett i Nordreisa i Troms. En jevnaldrende mann har tilstått og ble pågrepet og siktet samme dag, men ble løslatt nyttårsaften.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avdøde hadde hatt besøk natt til lørdag og fått juling av en annen mann. Han fikk legetilsyn, og politiet var på stedet for å avhøre de involverte. Noen timer senere ble han likevel funnet død av skadene, skriver Framtid i Nord.

Indre blødninger

– Mannen ble funnet død lørdag kveld etter at hjelpevergen ikke fikk tak i ham på telefon og ble bekymret og. Vergen reiste derfor ut og fant da mannen død, opplyser regionlensmann Dag Roar Stangeland til NTB.

Ifølge Nordlys skal 46-åringen selv ha tilkalt lege etter slåsskampen lørdag morgen.

– Legen trodde mannen var i grei form, opplyser Stangeland.

Mannen hadde indre blødninger, og det skal være dødsårsaken ifølge lensmannen. Politiet fikk melding om dødsfallet ved 18-tiden lørdag.

Pågrepet og løslatt

En mann ble pågrepet allerede lørdag morgen og siktet for vold. Senere på dagen ble siktelsen utvidet til legemsbeskadigelse med døden til følge. Han ble løslatt på nyttårsaften etter to døgn i politiets varetekt.

– Han har erkjent de faktiske forhold, at han har slått avdøde flere ganger, og vi betrakter saken som oppklart. Juristen i saken har ikke funnet grunn til å be om varetektsfengsling, sier Stangeland.

De involverte i saken tilhører rusmiljøet i Nordreisa, ifølge lensmannen.

Personvernpolicy