Meny

Helikoptersøk etter snøskred på Beitostølen

Et Sea King-helikopter fra Rygge tok med seg fire redningshunder opp til skredområdet på Beitostølen. Foto: Norske Redningshunder / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag ettermiddag gikk det et snøskred i Raudalen skisenter på Beitostølen. Politiet tror ikke det var folk i området, men tar ingen sjanser.

Det har gått et snøskred som var rundt hundre meter bredt ved Beitostølen, men det er foreløpig uklart om noen er tatt av skredet.

Operasjonsleder i Vestoppland politidistrikt, Robert Bjørklund, bekrefter overfor ABC Nyheter at det har gått et større skred like ved siden av skianlegget, og at de har mannskap på vei dit nå.

- Det var et vitne til skredet, som allerede skal være på plass med skredsøkerutstyr, sier Bjørklund like etter klokken 14.

Les også: Snowboard-profil omkom i snøskredet julaften

Helikopter satt inn

Ved 14.30-tiden melder Vestoppland politidistrikt at flere frivillige på stedet er i gang med å søke etter mulige skredofre.

– Foreløpig tyder mye på at det ikke er noen som har blitt tatt av skredet. Men vi går ut høyt likevel, for å være sikre. Luftambulansen og et redningshelikopter er på stedet, og det er også satt inn redningshunder, sier Bjørklund til NTB.

Norske Redningshunder er også på vei til stedet, i tillegg til at et Sea King-helikopter er på vei til stedet.

Det er foreløpig ikke klart hva som utløste skredet.

Les også: Voff, voff - redningen er på vei

Flere ras

Et annet skisted, Hemsedal, har også opplevd to skredepisoder nylig.

Julaften omkom en mann etter å ha blitt tatt av snøskred, og tre dager senere ble en annen mann alvorlig skadd i et nytt skred.

Les også: Snowboardprofil omkom i snøskred i Hemsedal

Populært