Meny

Her filmer bilisten at flyet treffer motorveien utenfor Moskva

FILMET DØDSULYKKE: Det er vanlig at bilister har festet et kamera i frontvinduet på bilene sine av forsikringshensyn. Det var et slikt kamera som fanget den dramatiske flyulykken i Moskva lørdag. Se hele klippet nederst i saken. (Skjermdump)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire personer omkom i den dramatiske flyulykken som nå etterforskes for fullt.

Amatørklippet viser to biler som kjører langs motorveien når flyet treffer bakken. I høyre billedkant kan man se hvordan vrakrestene spres utover veien som følge av krasjlandingen.

Totalt mistet fire personer livet i den dramatiske flyulykken som fant sted lørdag. Flyet skal ha fått problemer under landing, og klarte ikke å bremse tilstrekkelig på rullebanen.

I voldsom fart endte ferden i et tre ute på en motorvei like ved flyplassen. Vrakdeler fra flyet ble spredd over et stort område, og selve flyet ble revet i flere deler.

Bakgrunn: Fire omkom i flykrasj i Moskva

Skal ha blitt varslet

Ifølge nyhetsbyrået RIA Novosti skal det russiske flysikkerhetsorganet Rosaviatsia ha skrevet et brev til flyprodusenten Tupolev om at det kan være svikt i bremsesystemene på samme flymodell som krasjet lørdag, dagen før ulykken inntraff.

Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent, men statsminister Dmitrij Medvedev har beordret full gransking av ulykken, opplyser en talsmann ved hans kontor.

Ifølge opplysninger fra etterforskerne kan det dreie seg om en pilotfeil.

Les også: Russisk ulykkesfly kan ha hatt bremseproblemer

Granskning

Ulykkesflyet tilhører selskapet Red Wings. Det hadde fløyet passasjerer til Pardubice i Tsjekkia tidligere på dagen, og var på vei hjem med kun besetningen, totalt åtte personer, om bord da ulykken inntraff.

Det var lenge motstridende meldinger om skadde og omkomne, men lørdag ettermiddag opplyste politiet at fire personer hadde mistet livet, mens fire andre var skadd. Det er ikke kjent hvor alvorlige skader de har.

I Russland blir det stadig vanligere å filme med kameraer festet på dashbordet. Årsaken er at videobevis i mange tilfeller er den eneste sjansen du har til å bevise at du har blitt utsatt for en forbrytelse på veiene, ifølge magasinet Animal.

Populært