Fire omkom i flykrasj i Russland

Fire personer mistet livet, og fire andre er skadd etter at et fly kjørte av rullebanen i Moskva. Flyet brakk i flere deler og begynte å brenne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge nyhetsbyrået Interfax tilhører flyet Moskva-baserte Red Wings, og hadde åtte passasjerer og fire besetningsmedlemmer om bord da det gikk inn for landing på Vnukovo-flyplassen i Moskva.

Flyet var av typen Tupolev Tu-204, og kom fra Tsjekkia. Det brakk i tre deler etter at det kjørte ut av rullebanen og havnet på en motorvei like ved. Den høyre motoren tok fyr, men brannvesenet fikk slukket brannen etter en stund.

Ukjent årsak

Det var lenge motstridende meldinger om skadde og omkomne, men lørdag ettermiddag opplyser politiet at fire personer hadde mistet livet, mens fire andre var skadd. Det er ikke kjent hvor alvorlige skader de har.

Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent.

– Vi vet ikke hva som har forårsaket dette. Flyet brakk i tre deler da det i stor fart skled ut av rullebanen, opplyser en talskvinne for flyplassen.

Sirklet over flyplassen

Øyenvitner forteller ifølge russiske medier at flyet hadde sirklet en stund over Vnukovo-flyplassen før landing. Ifølge en statlig TV-stasjon hadde flygerne også vurdert å lande på en annen flyplass.

Tupolev Tu-204 har en kapasitet på over 200 passasjerer, og har vært i produksjon siden slutten av 1980-tallet.

Statsminister Dmitrij Medvedev har beordret full gransking av ulykken, opplyser en talsmann ved hans kontor.

Personvernpolicy