Savnede gutter funnet i god behold på Stord

De to unge mennene som fredag kveld ble sittende fast på Knattbakken på Stord, er funnet i god behold i et skur ved ei hytte på fjellet lørdag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var to frivillige kjentmenn med stor fjellerfaring som tok seg fram til de to – en gutt på 17 år og en mann på 20 år – på ski, opplyser operasjonsleder Reidar Gaupås i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

– De har tatt seg inn i hytta, fyrt opp peisen og gitt dem varme klær og soveposer. De er i god behold, forteller Gaupås.

Redningsmannskaper fikk kontakt med de to lokale mennene via mobiltelefon like før midnatt, men stormen vanskeliggjorde arbeidet med å finne dem. Politiet beskrev været som «helt ekstremt med veldig kraftig vind og snø».

– Når været tillater det og lyset hjelper oss, vil en fjellredningsgruppe fra Røde Kors i Hordaland hente dem ned, sier operasjonslederen.

Hundepatruljer og frivillige og mannskaper med snøskutere deltok i søket. Det dårlige været gjør det uaktuelt å sette inn helikopter.

De to guttene ble kjørt fra Fjellstova på Knatten ved 11-tiden fredag. De skulle gå til topps for å grille, går det fram av politiloggen. Senere skulle de hentes der turen startet, men på vei tilbake rotet de seg bort.

Personvernpolicy