Uvanlig beskjeden Northug

Petter Northug demper forventningspresset til seg selv på de første etappene av Tour de Ski. Foto: Vesa Moilanen (Lehtikuva)
Petter Northug demper forventningspresset til seg selv på de første etappene av Tour de Ski. Foto: Vesa Moilanen (Lehtikuva)

Petter Northug (26) avskrev fredag sine egne muligheter til å vinne de tre første etapper i Tour de Ski.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg er ikke i god nok form til å vinne etapper før i Toblach. Da håper jeg at formen er såpass bra at jeg kan vinner, sa Northug ifølge VG da han møtte til pressekonferanse i Oberhof.

Touren åpnes med fire kilometer prolog og 15 kilometer jaktstart, før en sprint i sveitsiske Val Müstair utgjør den tredje etappen.

Les også: Northug: - Setter ting i perspektiv

Dagen før Tour de Ski stakes i gang trakk Northug fram fire konkurrenter han anser som sin sterkeste rivaler i feltet. Trippelvinner Dario Cologna, Maxim Vylegzjanin, Markus Hellner og Alexander Legkov får alle forventninger rettet mot seg av den norske sammenlagtkandidaten.

Northug påpekte at han anser den siste delen av Tour de Ski som hans sterkeste. Den fjerde etappen til Toblach går over 35 kilometer i friteknikk.

Les også: Svensk budkamp om snørrete og svett Northug-drakt

– Man må gå gjennom uten å ha dårlige dager. Dario Cologna er den mest stabile. Vi andre har litt dårlige dager, kommenterte Northug.

Personvernpolicy