Mann dømt for drapstrusler mot Eskil Pedersen

AUF-leder Eskil Pedersen, her da han viste EU-parlamentspresident Martin Schulz (til høyre) rundt på Utøya i forbindelse med utdelingen av Nobels fredspris. I midten AUF-generalsekretær Marianne Wilhelmsen. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
AUF-leder Eskil Pedersen, her da han viste EU-parlamentspresident Martin Schulz (til høyre) rundt på Utøya i forbindelse med utdelingen av Nobels fredspris. I midten AUF-generalsekretær Marianne Wilhelmsen. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

En mann i 40-årene er dømt til 30 dagers betinget fengsel for SMS-trusler mot AUF-leder Eskil Pedersen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommen falt i midten av desember, men er først omtalt nå. Mannen tilsto, og han må betale en bot på 5.000 kroner, melder Romerikes Blad.

Les også: - Skal Eskil unnskylde at han lever?

«Du r død!» skrev Eidsvoll-mannen i en tekstmelding til AUF-lederen natt til 16. mai i år. På kvelden 22. mai fulgte han opp med meldingen «Hva er kujon?».

Nedre Romerike tingrett fastslo i dommen på 30 dagers betinget fengsel at den siste tekstmeldingen ikke er straffbar i seg selv. Men retten mener at budskapet forsterkes sett i lys av den første meldingen.

Les også: Pedersen får kritikk for flukten fra Utøya

Personvernpolicy