Alvorlig for knivstukket kvinne (26) i Bergen

Gjerningsmannen stakk kvinnen ned, for så å gå opp og hoppe fra 6. etasje, ifølge forklaringene politiet har fått. Foto: Remi Presttun (NTB scanpix)
Gjerningsmannen stakk kvinnen ned, for så å gå opp og hoppe fra 6. etasje, ifølge forklaringene politiet har fått. Foto: Remi Presttun (NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 26 år gammel kvinne er alvorlig skadd etter å ha blitt knivstukket i hodet i Bergen fredag ettermiddag. Den antatte gjerningsmannen hoppet i døden etter hendelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvinnen var ved bevissthet da politiet ankom stedet, og forklarte seg om hendelsen før hun ble fraktet vekk i ambulanse. De to har hatt en nær relasjon, ifølge politiet.

Haukeland universitetssjukehus meldte fredag ettermiddag at kvinnens skader regnes som alvorlige.

Ifølge Bergensavisen ble kvinnen knivstukket i hodet. Politiet rykket bevæpnet ut da de fikk melding om saken, som skjedde på Melkeplassen i Fyllingsdalen, klokken 12.41 fredag.

– Det vi vet så langt, er at en 30 år gammel mann har stukket en 26-årig kvinne med kniv, og så gått opp og hoppet fra 6. etasje i en blokk. Mannen omkom i hoppet, sa operasjonsleder Terje Hilland i Hordaland politidistrikt til NTB fredag ettermiddag.

Hadde med seg barn

Kvinnen hadde med seg et ettårig barn da hun ble knivstukket utenfor blokka. Barnet er sendt til sykehus for en sjekk, men er trolig ikke fysisk skadd.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Kvinnen var ved bevissthet før hun ble fraktet bort, og i stand til å gi opplysninger til politiet, sier Hilland. Politiet avhører fredag ettermiddag flere vitner i boligområdet.

– Det er flere vitner som har sett knivstikkingen. Vi foretar også tekniske undersøkelser på stedet, sier etterforskningslederen for saken, politiførstebetjent Carl-Petter Leganger ved Bergen politistasjon, til NTB.

Vitner meldte fra

Verken kvinnen eller mannen var bosatt på adressen i Fyllingsdalen hvor hendelsen skjedde. Politiet vet foreløpig ikke hvordan mannen kom seg opp i blokka. Det var beboere i blokka som varslet om hendelsen.

– Vi så ikke noe, men hørte at det skjedde noe utenfor. Sønnen min gikk ut, og fant mannen som hadde hoppet. Vi meldte straks ifra til politiet. Det var en veldig vanskelig opplevelse, forteller Sissel Kaalaas til Bergens Tidende.

Arild Kaalaas ble også vitne til deler av hendelsen.

– Jeg så en mann som løp forbi på svalgangen. Så hørte jeg et skrik. Jeg åpnet døren og regnet med at det ville stå noen utenfor. Det gjorde det ikke. Da jeg kikket over rekkverket, så jeg at han lå på bakken, sier han til avisa.