Begikk selvmord etter å ha blitt presset til å trekke voldtektssak

Det har vært store demonstrasjoner i India mot holdninger rundt voldtekt de siste månedene. Her holder en jente opp en plakat under en protest mot gjengvoldtekten av en ung kvinne på en buss nylig. Foto: Altaf Qadri (AP Photo)
Det har vært store demonstrasjoner i India mot holdninger rundt voldtekt de siste månedene. Her holder en jente opp en plakat under en protest mot gjengvoldtekten av en ung kvinne på en buss nylig. Foto: Altaf Qadri (AP Photo)

En 17 år gammel indiske jente som ble gjengvoldtatt tok sitt eget liv etter at politiet presset henne til å trekke saken eller gifte seg med en av hennes overgripere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den rystende tragedien fra India har nok en gang kastet lys over indisk politis holdninger til voldtekt. Tidligere denne måneden ble en kvinnelig student gjengvoldtatt på en buss, en sak som satte i gang voldsomme protester i India.

Saken om den 17 år gamle jenta som nå har tatt sitt eget liv er nok et grimt eksempel på holdningene i indisk politi og samfunn for øvrig til jenter som får sine liv snudd på hodet av voldtektsmenn.

Historien fra Patiala-regionen i Punjab ble bekreftet av politiet og en slektning av jenta overfor nyhetsbyrået AFP torsdag.

Les også: Politimann døde etter voldtektsprotester i India

Svelget gift

17-åringen ble funnet død onsdag kveld indisk tid etter å ha svelget gift, melder AFP.

Generalinspektør Paramjit Singh Gill sa at tenåringen hadde blitt tvunget til å dra fra sted til sted for å få saken sin registrert hos politiet, uten at noen hadde stått frem for å ta ansvar for etterforskningen.

– En av polititjenestemennene prøvde å overtale henne om å trekke saken, sier Gill, som er politisjef for området, til AFP.

Før jentas død hadde det ikke blitt foretatt noen arrestasjoner i saken til tross for at tre personer var anholdt torsdag. To av de anholdte var jentas påståtte angripere, den tredje var en kvinnelig medsammensvoren.

Les også: Voldsomme voldtektsprotester i India

Ble oppfordret til å ta imot penger

Offerets søster sier til den indiske TV-kanalen NDTV at 17-åringen hadde blitt oppfordret til å ta i mot enten penger eller å gifte seg med en av hennes angripere.

– Politiet begynte å presse henne til å godta et finansielt oppgjør eller gifte seg med en av dem, sier søsteren til NDTV.

Samtidig rapporterte Indias pressefond om en polititjenestemann som var blitt suspendert for angivelig å ha nektet å registrere en anklage om voldtekt i den nordlige regionen Chhattisgar.

Først da den fornærmede kvinnen tok saken til mer høyerestående politifolk sammen med sin ektemann ble en sak igangsatt og et søk etter en gjerningsmannen iverksatt.

Offisielle tall fra India viser at 228.650 av de 256.329 voldssakene som ble registrert i India i fjor var rettet mot kvinner. Det virkelige tallet er trolig langt høyere ettersom mange kvinner er motvillige til å kontakte politiet.

Under en tale til ministerene i Indias mange delstater torsdag lovet statsminister Manmohan Singh å iverksette ny lovgivning som skal dekke angrep mot kvinner, ifølge AFP.

Personvernpolicy