Mann alvorlig skadd etter nytt snøskred i Hemsedal

I 16.30-tiden torsdag ble én person tatt av snøskred i Hemsedal. Mannen ble kort tid etter hentet ut, men skal være alvorlig skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag ettermiddag gikk det et nytt snøskred i Hemsedal.

– Et redningshelikopter ble sendt fra Rygge, opplyser redningsleder Johan Mannsåker ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Mannen var ved bevissthet da han ble fløyet til Oslo. Ullevål sykehus meldte ved 20.30-tiden at mannen er innlagt med alvorlige skader.

Ifølge politiet i Nordre Buskerud skal den ene av to off-piste kjørere ha utløst et snøskred i Hemsedal. En mann skal ha falt og blitt dratt ned fjellet. Mannen fikk slagskader i skredet, og ble holdt under oppsyn av kameraten til redningspersonell fikk hentet ham ut.

– Jeg har selv snakket med kameraten som holder han varm. Han har en ekstra boblejakke og ligger under en vindduk, sa operasjonsleder ved Nordre Buskerud politidistrikt, Stig Væråmoen til VG Nett.

– Den ene av dem [har] blitt dratt med i raset og forslått. Trenger hjelp, skrev politiet i Nordre Buskerud på Twitter like etter skredet, som skal ha forekommet omtrent 16.30 torsdag ettermiddag.

Personell og skredhunder fra Norske Redningshunder er også på rasstedet og vil gjennomsøke skredet.

– Det er sendt to skredhunder til stedet, og det kommer antageligvis flere etter hvert. For øyeblikket vet vi ikke om noen er tatt av skredet, men politiet vil uansett at vi søker der, så vi kommer til å sende de to hundene gjennom det, sier stedfortredende beredskapsansvalig i Norske Redningshunder, Wivi Ann Karlsen, til ABC Nyheter

Skredet har ifølge VG Nett gått ved Vesletotten, svært nærme stedet der snowboard-profilen Lars Eriksen fra Hemsedal (42) omkom i et snøskred julaften.

Personvernpolicy