Meny

Vitner: Gutt forsøkt dratt inn i bil i Frognerparken

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har pågrepet en bilfører etter meldinger om villmannskjøring og forsøk på å dra en gutt inn i en bil i Frognerparken i Oslo torsdag ettermiddag.

Like etter klokka 12.30 opplyste Oslo-politiet at de hadde mottatt en rekke meldinger om «en mørk Volvo C30 som kjører villmann i Frognerparken».

Politiet opplyste at de var i området og ba folk om å tipse politiet dersom de observerte bilen. En time senere opplyste politiet på operasjonssentralens Twitter-konto at føreren av bilen var blitt pågrepet.

Politiet opplyser til VG at bilføreren ifølge vitner skal ha forsøkt å dra en gutt inn i bilen. Gutten ble holdt igjen av meldere som var med ham, sier operasjonsleder André Kråkenes.

– Det er foreløpig uklart om det var kjennskap mellom fører og gutten. Vi jobber med å få klarhet i flere ting nå, sier Kråkenes.

Bilføreren ble pågrepet i Maridalen etter at politiet hadde rykket ut med flere enheter til området ved Teknisk museum. Et helikopter deltok også i søket. Politiet klarte først å pågripe mannen etter å ha sperret ham inne med flere politibiler.

– Han stoppet ikke frivillig. Vi måtte sperre ham ordentlig inne. Han ville heller ikke komme ut frivillig. Vi måtte dra ham ut av bilen, sier operasjonsleder Tor Jøkling.

Ifølge VG Nett skal politiet ha måttet «bokse inne» Volvoen for å få den til å stoppe. Det var politiehelikopteret som sporte bilen frem til pågripelsen.

Han forteller at bildene fra helikopteret ikke tyder på at mannen har hatt noen med seg i bilen. Det angivelige bortføringsforsøket blir nå etterforsket nærmere.
Populært