Ellevill julefest da United økte luken

Javier Hernández skled inn vinnermålet like før slutt da Manchester United slo Newcastle 4-3. Foto: Phil Noble (Reuters)

Manchester United lå under tre ganger hjemme mot Newcastle, men avsluttet med å gi fansen en perfekt julepresang. Etter 89.58 satte Javier Hernández inn 4-3-målet.

Samtidig tapte serietoer Manchester City 0-1 borte mot Sunderland. Dermed troner United øverst med sju poeng ned til byrivalen. Boxing Day-matchen mellom Manchester United og Newcastle 2. juledag hadde det aller meste. 75.596 tilskuere var vitne til mye dramatikk og stor underholdning.

– Desember er alltid en viktig måned. Vi rotet bort to poeng mot Swansea, men rettet opp det i dag. Dette var virkelig en prestasjon et mesterlag verdig, sa United-manager Alex Ferguson til BBC.

Du kan følge dagens kamper direkte her

James Perch kunne enkelt gi Newcastle ledelsen etter fire minutter. Han kunne knapt unngå å score på en svak retur fra United-målvakt David de Gea. Jonny Evans utlignet etter 25 minutter da Newcastle aldri fikk klarert et Robin van Persie-frispark.

Tre minutter senere var samme Evans uheldig da han satte ballen i eget mål. Linjemannen vinket for offside, men etter enorme protester og samtale mellom dommer og linjemann ble scoringen likevel godkjent. Papiss Cisse sto offside, men hadde ikke fordel av posisjonen før Evans forandret retning på et innlegg. United-manager Alex Ferguson var svært misfornøyd med avgjørelsen. Han kjeftet voldsomt på linjemannen før 2. omgang startet.

– En veldig svak dommeravgjørelse. Dersom du ser på det igjen så ser du at han (Cisse) også drar i Jonny Evans' arm. Dersom ikke det er innblanding, hva er da innblanding, sa Ferguson.

Vente til seier igjen

Newcastles Sylvain Marveaux skjøt i tverrliggeren etter 39 minutter. Patrice Evra utlignet for hjemmelaget etter en knapp time. Hans skudd fra drøyt 16 meter burde vært reddet, men Tim Krul klarte bare å berøre ballen – ikke hindre baklengsmål. Etter 68 minutter banket Cisse gjestene fra nordøst foran igjen etter et flott innlegg fra tidligere United-spiller Gabriel Obertan.

Gå til Avspark for alt av nytt innen fotball

Bare minutter senere kunne Robin van Persie utligne til 3-3 med sitt 13. seriemål for sesongen. United jaget seieren og Hernández avsluttet i stolpen bare sekunder etter utringningen. Så var det Newcastle-innbytter Sammy Ameobis tur til å avslutte i stolpen. Etter 89.58 kom omsider vinnermålet. Michael Carricks flotte pasning ble sklidd i mål av Hernández. Ferguson og United-fansen kunne slippe julejubelen løs.

Manchester United har havnet bakpå i fem seriekamper hjemme på Old Trafford denne sesongen. Fire ganger har rødtrøyene vendt til seier. Det vitner om styrke.

Og enda mer julemoro ventet United-fansen.

Johnson senket gamleklubben

For rivalen Manchester City maktet ikke å ta et eneste poeng borte mot Sunderland. City var best før pause mot, men kom ikke nærmere mål enn Vincent Kompanys avslutning i tverrliggeren. I tillegg vartet Sunderland-keeper Simon Mignolet opp med gode redninger på forsøk fra Yaya Toure og David Silva.

Det er av sine egne en skal ha det, heter det.

Sunderlands matchvinner 2. juledag ble Adam Johnson, den tidligere Manchester City-spilleren.

Han skar inn fra høyresiden og skjøt inn vinnermålet bak Joe Hart etter 53 minutters spill.

– Det er alltid den samme historien når vi møter Sunderland på bortebane. Vi misbrukte fem-seks sjanser i 1. omgang. Vi må score først i noen kamper vi også. Vi orker ikke å reise oss hver gang, sa Citys pressede manager Roberto Mancini etter nok et nederlag på Stadium of Light.

Manchester United topper med 46 poeng på 19 kamper. City er sju poeng bak. Chelsea på tredjeplass har 35 poeng (18 kamper).

En kneskadd Wayne Rooney manglet hos United onsdag. Han er ifølge manager Ferguson ute av spill i to-tre uker.