Hallvar Thoresen til topps i NRK-kåring

Hallvar Thoresen topper listen over NRKs kåring over tidenes beste norske fotballspiller. Etter han la fotballskoene på hylla har Thoresen blant annet vært trener for det norske U21-landslaget, som han var det da dette bldet ble tatt i 2005. Arkivfoto: Erlend Aas (NTB scanpix)
Hallvar Thoresen topper listen over NRKs kåring over tidenes beste norske fotballspiller. Etter han la fotballskoene på hylla har Thoresen blant annet vært trener for det norske U21-landslaget, som han var det da dette bldet ble tatt i 2005. Arkivfoto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Hallvar Thoresen er kåret til tidenes beste norske fotballspiller av NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er helt fantastisk. Norge har hatt veldig mange gode fotballspillere, og dette er en stor ære, sier Thoresen til NRK.

Arne Scheie og Knut Nesbø har rangert tidligere Nederland-proff Thoresen foran andre storheter som Tom Lund og Ole Gunnar Solskjær.

Les også: England-helter på catwalken

Thoresen spilte for Twente og PSV Eindhoven. I sistnevnte klubb var han kaptein og ble dessuten nederlandsk seriemester flere ganger.

Hallvar Thoresen fikk 50 A-landskamper for Norge. Ni ganger scoret Larvik-gutten med flagget på brystet.

Senere har Thoresen vært fotballtrener i blant annet Brann og Strømsgodset. Han har også jobbet som TV-ekspert. Bak Thoresen fulgte Tom Lund og Ole Gunnar Solskjær i NRKs kåring av de 24 beste norske fotballspillerne gjennom tidene.

Personvernpolicy