Oslo-søknad kan skremme OL-rivaler

Gerhard Heiberg tror på OL i Oslo. Foto: NTB scanpix
Gerhard Heiberg tror på OL i Oslo. Foto: NTB scanpix

Gerhard Heiberg sier signalene om Norges mulige OL-søknad «Games in the city» kan føre til at andre nasjoner trekker seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Normalt søker fem-sju arrangører om et vinter-OL, men ifølge Aftenposten mener Heiberg at den kampen kan ende med bare tre-fire søkerland for vinterlekene i 2022.

– Det er nok noe misunnelse der ute. Jeg vet mulige søkere som kommer til å tenke seg om en ekstra gang, og som nå spør seg om det er riktig tidspunkt å gå inn på. De skjønner at Oslo er seriøse, og vet i tillegg hva OL i Oslo i 1952 og i Lillehammer i 1994 har betydd, sier IOK-medlem Heiberg til Aftenposten.

Han har snakket med IOK-president Jacques Rogge om Norges mulige søknad. Heiberg vil ikke si hvilken samarbeidspartner av Norefjell og Lillehammer han mener Oslo bør velge for alpinøvelsene. Han er positiv til kompakte leker.

– Dette ser gjennomtenkt ut og jeg er stolt av det som er kommet fram hittil. «Games in the city» er kreativt og kjempebra. Det er stort sett bare Oslo av hovedsteder som kan arrangere noe sånt, i en by hvor svært mange av øvelsene kan foregå.

Søknadsfristen går ut 14. mars 2014, men allerede 14. november 2013 må de nasjonale olympiske komiteene oversende navn på søkerby. Ifølge Aftenposten er Davos/St. Moritz, Kiev, München, Beijing og en amerikansk by mulige OL-søkere sammen med Oslo.

Personvernpolicy