To omkom i flyulykke i Myanmar

Flyet traff en motorsyklist. Foto: NTB scanpix

To personer omkom og elleve ble skadd da et passasjerfly med mange turister krasjlandet og begynte brenne øst i Myanmar første juledag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyet fra selskapet Air Bagan hadde 65 passasjerer om bord da det krasjlandet, hvorav 51 var utlendinger, ifølge Myanmars informasjonsdepartement. Det ble først meldt at en av de omkomne var et elleve år gammelt barn, men senere opplyste flyselskapet at det dreide seg om en kvinnelig reiseleder.

Den andre omkomne var en motorsyklist som befant seg på bakken, melder statlig fjernsyn.

To amerikanere, en britisk kvinne og en sørkoreansk mann var blant dem som ble brakt til sykehus etter ulykken, som skjedde i tåke. Også piloten ble skadd.

Flyet, som var av typen Fokker-100, beskrives som gammelt. Det ble tvunget til å nødlande utenfor flyplassen Heho i delstaten Shan, men årsaken til ulykken er ikke klar. Området er populært blant turister på grunn av den vakre Inle-sjøen.

En talsmann for selskapet opplyser at det brøt ut brann i en av motorene da flyet var på vei inn for landing, og at det brakk i to på midten da det krasjet.

Flyet landet noen kilometer utenfor flyplassen Heho. De to pilotene er blant de skadde. Ifølge informasjonsdepartementet ser flyet ut til å ha landet i en åker like ved rullebanen på grunn av dårlig vær.

Flyselskapet Air Bagan eies av Tay Za, en lokal finansfyrste som er svartelistet i USA på grunn av sine antatte forbindelser med Myanmars tidligere militærjunta.Air Bagan var landets første privateide flyselskap da det ble etablert i 2004.

Personvernpolicy