Ran, brann og innbrudd preget julenatten

Karl Johan kort tid etter alle butikkene stengte julaften. Likevel ble det en travel dag for politiet. Foto: NTB scanpix
Karl Johan kort tid etter alle butikkene stengte julaften. Likevel ble det en travel dag for politiet. Foto: NTB scanpix

Stort sett var natt til første juledag rolig landet over, men politiet måtte likevel håndtere både ran, innbrudd, branner og bortkomne hunder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Julefreden er i ferd med å opphøre i byen, opplyste operasjonssentralen i Oslo politidistrikt ved 2-tiden natt til tirsdag.

Politiet kunne fortelle om en travel start på julenatten, med en rekke ordensforstyrrelser, legemsbeskadigelser, brudd på våpenloven og sexhandel. En kvinne ble fraranet en del gullsmykker av to personer i Oslo sentrum. Blant en av de mer bisarre episodene var en melding om en mann som kjørte rundt i en grønn bil. Bilisten var blitt observert med to økser i hendene.

– Økser skal ikke vises slik på natten, konstaterte operasjonssentralen klokken 2.04.

En time senere måtte politiet medgi at meldingen var noe overdrevet. – Øksene var trolig en isskrape, opplyste operasjonssentralen.

I Troms politidistrikt var det andre saker som la beslag på ressursene i løpet av natten. Et lagerbygg i Finnfjordbotn brant ned til grunnen. Ingen ble skadd. I Tromsø gikk to personer rundt og tagget på bolighus. Politiet fant aldri gjerningsmennene, men opplyste tirsdag morgen at man ønsker tips i saken.

De fleste andre politidistriktene i landet kunne melde om en rolig julenatt. De få arbeidsoppgavene som politiet måtte håndtere, var et par påkjørte rådyr, et par konteinerbranner og et par bortkomne hunder, som senere ble gjenfunnet. Noen innbrudd ble også registrert. Videre ble det holdt en rekke promillekontroller landet rundt, med gledelig utfall.

Personvernpolicy