Meny

Industribygning brant ned i Troms

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et lagerbygg i Finnfjordbotn i Troms brant ned til grunnen julaften. Ingen ble skadd i forbindelse med brannen.

Politiet fikk beskjed om brannen rett før klokken 20 julaften, og en sikkerhetssone ble opprettet rundt 500 meter rundt bygget på grunn av eksplosjonsfaren. Det var ingen personer inne i bygningen da brannen oppsto.

– Det var flere gassflasker inne i lageret, og gjennom kvelden har vi hørt flere eksplosjoner, sier operasjonsleder Gaute Hoff i Troms politidistrikt til NTB rett før klokken ett natt til tirsdag.

Både brannvesen, politi og folk fra Sivilforsvaret kom til stedet. Ved firetiden var bygningen helt nedbrent, og politiet har sikret området og holder vakt over branntomta. og brannmannskapene driver nå med kontrollert nedslukking.

– Det ryker fortsatt fra tomta, og brannmannskapene kommer til å være på stedet til bygningen er nedbrent, sier Hoff.

Han opplyser at det er usikkert når de tekniske undersøkelsene kan begynne. Ruinene av lagerbygningen må først bli avkjølt slik at undersøkelsene kan starte.

Politiet kjenner foreløpig ikke til årsaken til brannen.

Folkebladet.no skriver at det ikke skal være noen bolighus innenfor området som er avsperret. Det har derfor ikke vært nødvendig å evakuere noen – heller ikke fra privatboliger utenfor sikkerhetssonen.

Røykutviklingen etter brannen var imidlertid stor. Området ligger rundt to kilometer utenfor sentrum av Finnsnes.
Populært