Brannmenn ble lokket i felle i USA

En brann raste i Webster i delstaten New York i USA mandag. Brannmannskapene ble beskutt da de kom til stedet tidlig mandag morgen, og to brannmenn ble drept, mens to andre ble såret, ifølge politiet. Foto: Reuters
En brann raste i Webster i delstaten New York i USA mandag. Brannmannskapene ble beskutt da de kom til stedet tidlig mandag morgen, og to brannmenn ble drept, mens to andre ble såret, ifølge politiet. Foto: Reuters

To brannmenn ble drept og to andre såret da de rykket ut til en brann i småbyen Webster i delstaten New York tidlig mandag morgen. Mannen som skjøt, hadde etter alt å dømme lokket dem i en felle.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjerningsmannen åpnet ild mot brannmennene da de ankom til stedet like før klokka 6 om morgenen, ifølge Gerald Pickering, politisjef i Webster.

– Fire av våre brannmenn ble truffet av skudd. To er drept, og de to andre er brakt til sykehus, sa han under en pressekonferanse.

De to som ble såret i skytingen, er trolig ikke livstruende skadd.

Gjerningsmannen ble funnet død på stedet. Motivet for skytingen er foreløpig ikke kjent, men ifølge Pickering ser det ut til at mannen lokket brannmannskapene i en felle.

Tidligere straffedømt

Det var en 62 år gammel mann som sto bak skytingen. Han har tidligere sonet en dom på 17 års fengsel for drapet på sin bestemor i 1980.

Pickering var tydelig oppskaket da han møtte pressen etter skytingen.

– Folk som står opp midt på natten for å slukke branner, venter ikke å bli skutt og drept. Dette er et trygt lokalsamfunn, og det er helt forferdelig med en tragedie som dette, sa han.

Skytedramaet forhindret i flere timer brannvesenet fra å komme i gang med slukkingsarbeidet. I alt syv boliger ble ødelagt.

Mens flammene herjet, satte politiet i gang evakuering av boliger i nærområdet. Ifølge WROC sendte politiet et pansret kjøretøy til stedet. Gatene i området ble stengt for trafikk.

Våpendebatt

Skytingen skjer bare ti dager etter skolemassakren i Newtown i delstaten Connecticut, hvor 20 barn på seks og sju år samt seks voksne ble drept. Gjerningsmannen, Adam Lanza, skjøt også sin mor og seg selv.

Les også: Våpensalget skyter i været i USA

Massakren i Newtown har fått debatten om USAs våpenlover til å blusse opp igjen, og en prosess er nå i gang for å se nærmere på hvilke tiltak som kan iverksettes for å forhindre nye skytetragedier.

New Yorks guvernør Andrew Cuomo sendte sine kondolanser til ofrenes familier.

– New Yorks utrykningspersonell er sanne helter. Igjen og igjen setter de seg selv i fare for våre familier og lokalsamfunns skyld, sa han.

Personvernpolicy