Marit Bjørgen innlagt - ikke fare for VM

Hjertetrøbbel: Marit Bjørgen sjekkes på St. Olavs hospital. Foto: Markku Ulander / NTB scanpix
Hjertetrøbbel: Marit Bjørgen sjekkes på St. Olavs hospital. Foto: Markku Ulander / NTB scanpix

Skidronninga er innlagt på St. Olavs hospital for hjerteforstyrrelser, men VM skal ikke være i fare.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trondheim (NTB): Tour de Ski ryker for Marit Bjørgen (32) etter at hun ble lagt inn på sykehus for hjerteproblemer, men VM skal ikke være i fare for langrennsstjernen.

Bjørgen ble innlagt på St. Olavs hospital i Trondheim for hjerterytmeforstyrrelser lørdag kveld. Trolig blir hun utskrevet søndag, opplyser sykehuset.

Rognes-jenta må stå over et av vinterens store mål, Tour de Ski. Hun var en av sammenlagtfavorittene og jaktet sin første seier i den prestisjetunge konkurransen. To annenplasser er hennes beste plassering i Touren. Landslagstrener Egil Kristiansen regner med at hun er tilbake for fullt i god tid før VM i Val di Fiemme i månedsskiftet februar/mars.

– Når hun står over Tour de Ski, kommer hun til å være ekstra skjerpet i Val di Fiemme, sier Kristiansen til NTB.

Han frykter ikke at hjertetrøbbelet skal ødelegge sjansene hennes til nye VM-triumfer.

– Nei, det er jeg ikke redd for i det hele tatt.

Intervalløkt

Bjørgen skal ha merket fredag at noe ikke var som det skulle. På en intervalløkt dagen etter følte hun seg tung under oppvarmingen og første drag. Ifølge landslagstreneren var hjertefrekvensen unormal, men den normaliserte seg på de neste dragene. Bjørgen fullførte derfor økten.

Etter samtaler med landslagslege Dag Lunder ble det bestemt at hun måtte til legeundersøkelse.

– Pulsen var høyere enn normalt. Etter hvert normaliserte det seg, men vi ønsket å utrede hva det var for noe. Det er så langt ikke blitt funnet noe galt, sier Lunder til NTB.

Rent medisinsk har ikke Bjørgens tilstand eller innleggelse vært dramatisk, opplyser kommunikasjonsrådgiver Christina Yvonne Olsen ved St. Olavs hospital.

– Det var ikke noe dramatisk ved det. De signaler vi har fått, er at hun mest sannsynlig blir utskrevet i dag (søndag), sier Olsen.

– Slag i trynet

Egil Kristiansen forteller at Bjørgen allerede har fått klarsignal til å trene igjen.

– Hun har fått grønt lys til å trene som normalt. Men siden det har vært litt usikkerhet, så er valget å droppe Tour de Ski som er en så tøff belastning, sier Kristiansen.

Han har snakket med Bjørgen etter at 32-åringen ble innlagt på sykehus.

– Hun har det bra, men det var selvfølgelig tungt å få beskjed om at hun ikke kan gå Tour de Ski. Det var et slag i trynet. Men hun tar dette veldig greit. Det verste er nok at hun ikke får gått Touren, forteller Kristiansen.

– Helsen går foran alt. Nå er det viktigste at Marit blir utredet skikkelig og kommer tilbake til normalen igjen. Så får vi se hvor lang tid det tar før hun kan stille til konkurranse igjen, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NTB.

Tour de Ski starter i tyske Oberhof lørdag 29. desember. Det skal gås sju etapper, og Touren avsluttes i Val di Fiemme 6. januar.

Hjerteforstyrrelsene kommer som et sjokk på Marit Bjørgen Fanklubb, som var ukjent med innleggelsen til ABC Nyheter kontaktet dem.

Fanklubben ønsker foreløpig ikke å uttale seg.


Artikkelen er oppdatert

Personvernpolicy